Lūdzu uzgaidiet...

Iesnieguma atļaut pētīt dokumentus Nacionālā arhīva lasītavā iesniegšana

Iesnieguma atļaut pētīt dokumentus Nacionālā arhīva lasītavā iesniegšana

Lai iesniegtu pētnieka iesniegumu par atļauju pētīt dokumentus Nacionālā arhīva lasītavā:

  1. Autentificējieties portālā (sk. Autentificēšanās portālā).
  2. Atveriet sadaļu portālā Pakalpojumi E-pakalpojumi -Reģistrācija darbam arhīva lasītavās
  3. Izvēlieties pakalpojumu Reģistrēties darbam LNA lasītavā.
  4. Tiek atvērta pētnieka iesnieguma forma.
  5. Aizpildiet pētnieka iesnieguma formu, ņemot vērā, ka obligāti aizpildāmie lauki atzīmēti ar *:

Personas dati – ierakstiet kontakttālruni, norādiet savu adresi, izvēloties valsti, pilsētu, novadu vai pagastu, ierakstot adresi un pasta indeksu. No izvēļņu saraksta norādiet izglītību, zinātnisko grādu kā arī atzīmējiet pētījuma nolūku:

Darba vieta – ierakstiet darba vietas nosaukumu un kontaktinformāciju, ja pētījums tiks veikts darba vietas uzdevumā (atzīmēta atbilstoša izvēles poga laukā Nolūks):

Mācību iestāde – ievadiet informāciju par mācību iestādi, ja pētījums tiks veikts mācību iestādes uzdevumā (atzīmēta atbilstoša izvēles poga laukā Nolūks):

Pētījuma tēma – ievadiet informāciju par pētāmo tēmu:

Pievienotie dokumenti – lai pievienotu pieprasījumam dokumentus, piemēram, iesnieguma anketu vai deleģējošās institūcijas vēstuli, noklikšķiniet uz [Pievienot] un augšupielādējiet datni, izmantojot operētājsistēmas standarta saskarni:

Ieklikšķiniet izvēles rūtiņās, ja esat iepazinušies ar lasītāju apkalpošanas kārtību, un aplieciniet, ka ievērosiet likumā noteiktās normas darbā ar arhīva dokumentiem. Lai izlasītu šo informāciju, noklikšķiniet uz hipersaitēm tekstā:

Kad iesnieguma forma aizpildīta, noklikšķiniet uz [Iesniegt].

Ja iesniegums nav aizpildīts korekti, sistēma attēlo paziņojumu ar norādi uz nekorekti aizpildīto informāciju. Papildiniet iesniegumu un noklikšķiniet uz [Iesniegt].

Ja iesniegums aizpildīts korekti, tas tiek iesniegts pakalpojuma sniedzējam. Tiek attēlota iesnieguma apskates forma (sk.  Iesnieguma apskate) un paziņojums „Dati veiksmīgi saglabāti”.